Tiramisu reţetă in varianta mea

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 2 Mar 2011 | 11497 vizualizari

 

Va prezint o reteta personala de tiramisu, insa la fel de gustoasa si pufoasa ca Tiramisu reţeta originală clasica - Tiramisu reţetă in varianta mea

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 ml smantana grasa
  • 300 g zahar
  • 250 g branza dulce, proaspata
  • 5 oua
  • 50 ml esenta de rom sau cognac
  • Penrtu blat avem nevoie de:
  • 500 g biscuiti proaspeti, vanilati
  • 200 ml cafea espresso
  • 50 ml esenta de rom sau cognac
  • 250 g cacao pentru ornare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă in varianta mea:

Tiramisu reţetă in varianta mea

Incepem prin separarea albusurilor de galbenusuri; albusurile le batem spuma tare, in timp ce galbenusurile le mixam impreuna cu 100 g de zahar pana devin cremoase.

Mixam cei 500 ml de frisca, iar cand frisca este suficient de tare, adaugam branza dulce, galbenusurile crema, albusurile spuma, iar in final, smantana mixata cu restul de zahar si esenta de rom sau cognacul. Crema obtinuta va avea o consistenta pufoasa. O pastram la rece pentru cel putin jumatate de ora.

Pentru pregatirea prajituricii procedam astfel:

Intr-o tava de aragaz (sau un platou cu marginile usor ridicate) asezam un strat de biscuiti insiropati intr-un amestec de cafea espresso cu rom/cognac peste care punem un strat subtire de crema pudrat cu cacao. Asezam din nou un strat de biscuiti insiropati cu un strat generos de crema (pudrata cu cacao). Al treilea strat repeta prima operatiune: asezam un strat de biscuiti insiropati cu un strat subtire de crema, peste care punem, din nou, biscuitii insiropati si un strat generos de crema. La final pudram cu cacao din plin, sau, dupa gust!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă in varianta mea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Apple Crumble